Celem programu jest zapewnienie bezpieczeństwa zarówno naszym Gościom jak i pracownikom. Do jego powstania przyczyniła się konieczność podejmowania działań ograniczających zagrożenie koronawirusem. Wszystkie procedury przez nas wprowadzone są zgodne z wytycznymi Ministerstwa Rozwoju, WHO oraz GIS.
Najwyższe standardy bezpieczeństwa przeciw rozprzestrzenianiu się COVID-19
najnowocześniejsze rozwiązania na rynku
Branża hotelarska szczególnie odczuła skutki ograniczeń związanych z pandemią koronawirusa w Polsce, dlatego też nasz obiekt pozyskał środki unijne w celu zabezpieczenia obiektu przeciw rozprzestrzenianiu się wirusa COVID-19. Przy głównych wejściach na ośrodek, wejściach do pensjonatów, a także do części wspólnych jak restauracja czy wiata grillowa zamontowane zostały kolumny dezynfekcyjne, brama dezynfekcyjna dla klientów, a także brama dezynfekcyjna dla części pracowniczej. Dodatkowo zakupione zostały profesjonalne ozonatory do części hotelowej, a place zabaw czy zewnętrzne stoliki dezynfekowane są zamglawiaczem. Kolejnym etapem inwestycji jest montaż klimatyzacji z filtrami HEPA we wszystkich obiektach noclegowych na naszym ośrodku. Tablety zamontowane w każdym z pokoi pozwolą sterować temperaturą w pokojach, a także umożliwią ograniczenie bezpośredniego kontaktu z naszą obsługą poprzez udostępnienie dokonywania zamówień z restauracji bezpośrednio do pokoju czy też rezerwację dodatkowych atrakcji.
Sama cześć hotelowa zyska również rozwiązania umożliwiające ograniczenie kontaktu z powierzchniami szczególnie narażonymi na styczność z innymi osobami typu zamki, karty dostepu czy też baterie umywalkowe i toalety, dlatego montowane będą drzwi z zamkami otwieranymi telefonem gościa, a armatura w łazienkach będzie działać automatycznie. Wszystko to po to, aby czuli się Państwo u nas komfortowo i bezpiecznie. Całość projektu powinna zostać zrealizowana do końca roku 2021.
Recepcja i Restauracja
Bezpieczny urlop
Każdorazowa dezynfekcja powierzchni lady recepcyjnej. Regularna dezynfekcja drzwi wejściowych do restauracji oraz pozostałych powierzchni (poręczy etc.)
Stosowanie przez pracowników obsługi maseczek ochronnych oraz rękawiczek
Ograniczenie do minimum czasu przebywania Gościa przy recepcji
Zapewnienie płynu do dezynfekcji rąk dla Gości
Wprowadzenie odpowiednich bezpiecznych odległości między stolikami i krzesłami w restauracji
Szczegółowa dezynfekcja toalet w hotelu
Prowadzenie kampanii informacyjnej dla Gości dotyczącej zachowania szczególnych środków ostrożności
Wprowadzenie ograniczeń w liczbie osób przebywających jednocześnie w restauracji
Każdorazowa dezynfekcja stołów, krzeseł oraz karty menu w restauracji po każdym Gościu
Pokoje i Domki
Bezpieczny urlop
Szczegółowa dezynfekcja, wietrzenie pokojów i domków
Stosowanie środków chemicznych najwyższej jakości o działaniu wirusobójczym. Wszystkie naczynia znajdujące się w pokoju myte i wyparzane są w zmywarce.
Części Rekreacyjne
Bezpieczny urlop
Dezynfekcja zabawek oraz udostępnienie dozowników ze środkiem dezynfekującym dla opiekunów dzieci oraz animatora
Brak dostępu do środków dezynfekujących przez dzieci
Każdorazowa dezynfekcja leżaków
Nasz ośrodek zlokalizowany jest na rozległym terenie umożliwiając gościom zachowaniebezpiecznej odległości od innych.
Informacje o Projekcie
Bezpieczny urlop
A&A Bugaj Anna realizuje projekt w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 Oś Priorytetowa: III. Konkurencyjność MŚP, działanie 3.2. Innowacje w MŚP pt.:
„Zwiększenie konkurencyjności Rancha Adama w Pewli Ślemieńskiej poprzez dostosowanie Ośrodka Wypoczynkowego do COVID-19”
Głównym celem projektu jest zwiększenie konkurencyjności obiektu wypoczynkowego Rancho Adama poprzez wdrożenie innowacyjnych rozwiązań obsługi Klienta, wprowadzenie nowych rozwiązań organizacyjnych i marketingowych.
Całkowita wartość projektu - 1 143 366,00 PLN Wkład Funduszy Europejskich - 784 676,63 PLN
Newsletter
Otrzymuj najświeższe wieści i najnowsze oferty Naszego hotelu!